Summering!

Jahopp, dags att ge sig på en summering av dagarna som gått!:)
 
I onsdags var jag, Knappen och mamma hos barnmorskan för kontroll. Allt var som det skulle med både mig och Knapp.:)
Vecka -  25
Vikuppgång sen inskrivning i juni - Ca 6 kg
Blodtryck - kommer inte ihåg!;)
SF-mått - 25
HB - 121
Blodsocker - 4,6
Hjärlslag - 140 (hjärtat slog mellan 135-150 slag så BM gjorde ett överslag)
 
Min BM är så fantastisk bra, jag är så nöjd med henne, hon förstår mig precis. Nästa besök blir redan om 3 veckor, hon antog att jag inte ville vänta längre.;) Så rätt hon har!!:)
Skulle, enligt min läkares ordination, tagits nya prover, men det  var så luddigt skrivet enligt BM och en del av proven skulle vara fasteprover så det får bli provtagning nästa besök istället. Dock tog hon blodgruppsgrupperingsprov denna gång. Gillar inte riktigt det där med att det inte togs några prover denna gång.:( Vill så gärna veta hur mitt kalciumvärde och ferritinvärde ligger iom att de båda proverna inte var bra sist. Känns sådär om jag ska vara ärlig, men jag måste lita på att de vet vad de gör, så är det.
Skrev även in mig på föräldrautbildning i slutet av november. Skulle vara två tillfällen a`3 timmar. Har hört både ris och ros angående dessa utbildningar, men jag känner att jag vill gå, vill så gärna träffa andra gravida och få prata av sig lite.:)
 
Efter avslutat besök hos BM for mor och jag ut på stan ett tag, var på Strömma för att se om det fanns några bra tyger att sy barnrumsgardiner av, men det fanna nada, Trist!
Tog sen en tur till Babyproffsen och strosade runt där ett bra tag. Finns mycket fint och  dyrt att titta på!:)
Rådfrågade lite om vagn och det är en djungel ska ni veta!!:) Måste, som det ser ut med leveransertider att göra, beställa vagn nu i november. Ska åka till Linköping och Babyproffsen där och kolla läget, skiljer tydligen en del på priser.
Fastnade för en Emmaljungavagn, men blir osäker på om det är rätt. Gahahahaha, jag vet inte!:) Är ju nedrans massa pengar!!
Har tittat runt lite på Blocket efter begagnat och är inte helt främmande för att köpa det, men det, om nått, blir ju ännu svårare!!!:) Ja, ja, vi får se hur det blir!:)
Hämtade ut min Babybox på Babyproffsen, men det var en besvikelse! Lite lurendrejer kan jag tycka! Bara en massa reklam och gamla tidningar i lådan!:( EN blöja, ett tunnt paket med våtservetter, några plastskedar och, hör och häpna, Clerasilschampo, fanns i boxen oxå. Eehh, schampo??????;)
 
Nu var både mor och jag hungriga så nästa stopp fick bli Maxihuset för lite lunch.
Strosade sedan runt där ett par timmar och avslutade besöket med en fika på Lindhals.
Mor kunde naturligtvis inte låta bli att shoppa tll Knappen idag heller!♥ Kommer att bli världens bortskämdaste bebbe!!♥
 
 
 
 
Väl hemma så var jag helt slut, men det vara bara att ta tag i dagens projekt som var städa och iordningställa hobbyrummet.:)
Tog några timmar för mannen i mitt liv och mig att få iordning, men ack så bra det blev!:) Och mycket fick vi nu plats med som vi inte vetat vart vi skulle göra av tidigare!:) Toppen!:)
Kände dock på kvällen att jag styrt lite för mycket, mådde lite illa, var yr och mina fogar och ligament var INTE att leka med.:( Blev lite för mycket av det goda idag!:)
 
Torsdagen bjöd på vattengympa som sig bör och det var toppen som vanligt. Tog det väldigt lugnt, men får nog slå av på takten ytterligare är jag rädd, för jag får lite ont efteråt.
Tog sen en sväng till jobbet, lämnade läkarintyg, fikade och snackade lite skit.:)
Skulle, eller borde, ha tagit tag i städningen här hemma när jag kom hem, men orkade bara inte.( Saknar min RUT nått så fruktansvärt!!!!:(
Istället fick det bli ryggläge och vila, bara att lyssna på kroppen och göra som den vill!:)
Blev dock en tur till Willys i Sörping för lite matvaruhandling på kvällen när min käre make kom hem.
Och för att tala om för er som verkligen missat det så SNÖADE det på kvällen!!!;)
 
Fredagen bjöd på bistert, blåsigt och kallt väder! Frös in i märgen!! Är det vinter nu?? Får man ta fram vinterjackan nu?
Dagen bestod av lite städning, lunch med Janne på Peking House, lite egentid och lyx med manikyr på Sussies Styling Team och sedan nya Johan Falk filmen, "Alla råns moder" på kvällen. En helt ok fredag faktiskt!:)
 
Igår, lördag, firade vi min käre mans födelsedag. Fullt hus, massa fina blommor och presenter, mat och tårta och så vår underbara släkt.♥♥ Blev en toppenkväll!!:)
Guldklimpen Charlie var här för första gången.♥ Var lite spännande att se hur vår gamle man Bingo skulle reagera.:) Kan säga att han, vid första tecknet på gråt, försvann som en avlöning upp för trappen till övervåningen!!:D Han är ju för skral den gubben!!:)
Han kom dock ner efter ett tag och smög förbi Charlie som satt i bilstolen på golvet.:)
Ja du farbror grå, det är bara att vänja sig!!:)
 
Cilla, Charlies mamma, frågade mig vid ett tillfälle när vi stod och beundrade bebben som låg på en filt på golvet, om jag fattat att jag/vi snart kommer att ha en egen lite bebbe, men jag tror fasen att jag inte riktigt fattat det än.:) I sinnom tid, i sinnom tid........;)
 
14 veckor kvar........♥♥♥
 
 

Update!

Har mått relativt bra senaste dagarna, så skönt!:) Kanske det vänder nu?;)
Slutet av förra veckan bara sprang iväg!:)
I torsdags var jag på vattenympa och det var underbart skönt. Kände dock att det tog emot en hel del och gjorde lite ont, så jag tog det väldigt lugnt. Bara skönt att vara i det varma vattnet.
Efter gympan åkte jag och svärmor en sväng till Svärtinge och hälsade på Cilla och guldklimpen Charlie. Moster Louise och mormor Eva var oxå där så det blev en riktig tjejeftermiddag med mat och gofika, ja, och så Charlie förstås!:) Blev en riktigt bra dag och det behövde jag verkligen.
Fredagen var även den full av aktiviteter, ja full och full, men mycket för att vara mig just nu!;)
Var hos bästa Totta och klippte av mig lite hår. Blev så fint så fint!:)
Kvällen spenderades på Hemgården där vi, SOIN, hade öppen dans. Blev en trevlig kväll som vanligt. Kan ju tyvärr inte dansa, men jag gjorde de bästa av kvällen ändå.:) Kom mycket folk och alla verkade nöjda och belåtna med kvällen.
 
I lördags var det dags för en liten tur till GeKås, Ullared.
Packade in oss i bilen och drog iväg strax efter sju. Skitväder nästan hela vägen, duggregn och dimma, men min käre man rattade bilen så bra, så bra. Jag, mor och far satt bara och latade oss!;)
Väl framme insåg vi att det var KÖ in i varuhuset och knökfullt på parkeringen!:( Min käre make sa några väl valda ord kan jag lova!;)
Kön gick dock väldigt fort och vi var inne och redo för shopping efter ca 45 min.:)
Tyvärr var det extremt rörigt inne i varuhuset.:( Ombyggnad och omorganisation gjorde att folk sparng omkring som yra höns och inte hittade!:( Vagnar stod parkerade precis överallt och det höll på att göra mig GALEN!!!
Nä, inte tyckte jag att det blivit bättre inte, snarare tvärtom. Kändes på nått sätt trängre?!
Sen var det ju MÄNGDER med folk oxå, så det gjorde väl sitt till. Gick absolut inte att gå och strötitta, utan det var bara att sikta in sig på det man verkligen ville till, i mitt fall mammakläder, babyavdelningen och barnkläder.
Mammakläderna var en besvikelse.:( Fanns inte ett plagg som var värt att lägga pengar på, bara skit i mitt tycke. Trist!:(
På babyavdelningen fick jag/vi dock ihop en hel hög med bra grejer!!:) Brukar vara väldigt lugnt på den avdelningen, men just den här dagen var visst varenda gravid kvinna i hela Sverige där!!:) FULLT med magar av av varierande storlek, barnvagnar och uttråkade pappor som vaktade vagnar!:) Ja, hujeda mig!:)
Här kommer lite bilder på det vi fick med oss hem!:)
 
 
Lite kläder blev det!!:) En urgullig overall med mössa, en pyjamas, två sparkdräkter och en liten hatt!:)
 
Superfin åkpåse till vagnen och så lite tvättservetter.
 
 Amningskudde, skötväska och så en liten Laban!:)
 
 Badlakan, skötbäddsöverdrag, hissgardin till barnrummet och "krypa i efter badet hadduk" finns på övre bilden. På undre bilden är det ett helt gäng med gosig filtar!:) Mysigt!!!♥
 
"Inredning" till spjälsängen.:) Tre påslakanset och två lakan, täcke, kudde och spjälskydd.
 
"Inredning" till vaggan, två påslakanset, två lakan och spjälskydd.
 
Ja, en hel del kom med hem!!:) Undra ja hur mycket allt detta skulle ha kostat på ex Babyproffsen??;) Vågar knappt tänka på det!!:)
Fick en hel hög med fina grejer av mor och far!!♥ (Finns med på bilderna ovan) Tack så jättemycket!! Är så tacksam!! Knappen kommer att bli så bortskämd av mormor och morfar!!♥
 
Ny vecka är det som gäller oxå!!:)
 
 
"Bara" 15 veckor kvar till BF!!!:) NU börjar nedräkningen!! Åhhhh så spännande!!:)
Händer så mycket i kroppen nu så jag knappt hinner med!!;) Magen frodas och växer kan jag lova. Känns nästan skillnad från dag till dag. Helt galet!:)
Bebben är nu ca 22 cm långt och väger ca 800 g.♥ Min lilla hjärteknapp!!♥
Det kommande veckorna kommer det lilla livet att växa MASSOR!!:) Ska bli spännande att se hur maggen utvecklar sig!;)
 
På onsdag ska jag till BM igen och det ska bli så skönt att få höra det lilla hjärtat igen.♥ Då ska även SF-måttet mätas för första gången. SF-mått mäter livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter BM måttet mellan blygdbenet, Symfysen, och livmoderns övre kant, Fundus. Detta värde förs sedan in på en kurva, och det viktigaste är inte att följa normlavärdet som tydligen är 23, utan att följa sin egen kurva.
Ska även ta en massa prover på onsdag. Mest intressant är att veta hur mitt järnvärde ligger, eller rättar sagt mitt ferritinvärde, järndepåerna. Tror nog att det kan bli aktuellt att tillföra lite järn nu...... Får se vad BM säger.
 
Knappen vår är ett väldigt livligt litet barn!♥ Det buffas och knuffas en hel del!:) Känslan när det sätter igång är obeskrivbar!!♥ Bästa känslan i världen!!!
 
15 veckor kvar tills du är hos oss älskade barn!!!♥♥
 
 
 
 
 
 

Hej igen!:)

Bloggen fick ligga vilande under slutet av förra veckan. Varken ork eller lust att skriva behagade infinna sig.;)
Dock hände det en del som jag ska berätta om idag tänkte jag!:)
 
Vi köpte både vaggan och spjälsängen jag visade i ett inlägg förra veckan!:) De är så fina, så fina och vi är så nöjda.
 
Kändes så verkligt på nått sätt när vi fick hem grejerna! Vi ska faktiskt ha en bebbe!!!♥♥
 
Pga min magproblem valde jag att vara hemma hela förra veckan. Pratade med BM-mottagningen i måndags per telefon och kände mig så illa bemött.:( Ibland undrar jag vad de håller på med där!! Blev så besviken och ledsen att jag inte orkade argumentera med "tanten" i andra änden av luren, utan jag gav upp.
Dagen efter mailade jag till MIN BM och bad henne höra av sig. Jag berättade i mailet hur jag mådde och vad som hänt under samtalet dagen innan. Det tog nog knappa 45 minuter så ringde hon upp mig. Det kändes så skönt att få prata med henne! Hon bad om ursäkt för hur jag blivit bemött och sa tom att det inte var första gången det hände med den här damen. Då undrara jag så smått, varför får hon hållas???
Ja, ja, strunt samma, min BM hjälpte mig ialf på alla sätt och vis, fick en besökstid hos henne dagen efter och en läkartid idag. Kändes toppen!
På besöket hos henne fick vi, käre mor var med, lyssna på Knappens hjärta igen.♥ Hon hade lite svårt att fånga upp bebben för den var så livlig!:) Men tillslut lyckades hon ialf få till det!:) Det lilla hjärtat slog strax under 150 slag, dunkade på så fint.♥♥
Vad tror ni som "spår" i hjärtslag?? Pojke el flicka???:) Jag tror på en lite pöjk ja!:)
 
Resten av veckan förflöt i lugnets tecken. Mycket vila har det blivit, ont i lilla magen mellan varven osv.
Även helgen har varit jättelugn. Så skönt att bara vara!
Firade lite födelsedagar i lördags och det var supertrevligt. Skönt att komma ut lite och få prata av sig!:) Fick även träffa guldklimpen Charlie som vuxit och blivit stora killen!♥♥
 
Idag har jag varit hos läkaren på BM-mottagningen. Hon var helt suverän och det kändes verkligen som hon lyssnade på mig och tog mig på allvar. Jag blev helt sjukskriven i fyra veckor, vilket känns jätteskönt! Hon skulle även skicka remiss till KIR så att det får bedöma hurvida det ska göras några undersökningar av min lilla mage. Kanske blir det en ny gastroskopi eller ev röntgen. Nya prover kommer oxå att tas, men KIR skulle få avgöra om de ville ta dem eller om de skulle tas på BM-mottagningen.
Hon skulle oxå ordinera ett extra UL vecka 32 och DET känns riktigt, riktigt bra!:) Då får vi se den lilla knodden igen!!!♥
Är väldigt nöjd med dagens läkarbeök, kändes verkligen bra. 
 
Graviditetsveckorna knatar på sakta men säker!:) Tog klivet in i v 24 i lördags, nu är jag mer än halvvägs!!:)
"Bara" 18 veckor kvar!!!:) Känns som en halv evighet!!:)