Whats new?? :)

Oj,oj,oj så kämpigt det varit och börjat jobba igen!! :) Känns att man legat på sofflocket i 1,5 vecka!! Men snart är man inne i det igen, vilket är ganska skönt. När man går hemma, fallerar gärna alla rutiner!! Varför blir det alltid så??? Helt plötsligt funkar ingenting! Märkligt fenomen det där.....
Helgen som var susade förbi i raketfart.  Den innehöll bla lite flytthjälp åt ett par unga tu, storhandling (till min mans förtret!!), grillkväll hos det nyinflyttade tu och storröjning i trädgården i söndags.
Det sistnämnda var inte att leka med vill jag lova!!! :) Attans så jobbigt!!! Kroppen värkte efteråt som om den hade blivit överkörd sv en ångvält!! Mina stackars muskler!!! :) Men fint som snus blev det när det var klart!! Hade kanonhjälp av föräldrar och svärföräldra!! Stort tack till er!!!
Nu ska bara "skräpet" vi fick ihop, det vill säga bla ett halvt ton grenar, forslas bort!! :) Troligtvis vänta vi med det tills föreningen har sin årliga vårstädning och tar hit en jättekonteiner. Så än så länge får det se ut som om det skulle vara valborgseld på våran tomt!! :)
Iadg tog jag mig i kragen och for till rehab efter jobbet. Inte varit där på 2 veckor pga bältrosen, och det kändes när jag började träna kan jag lova!! :) Cyklade dock mina 5 km, och det gick riktigt bra faktiskt. Blev däremot tungt när jag började "lyfta" min vikter....... Men det är bara och hänga i igen, inte ge sig! Träning ger färdighet!! :) Hade även en tid bokad med min sjukgymnast och vi kom överens om att jag skulle fortsätta med samma program i tre veckor till, sen skulle vi bygga på.
Som ni ser så rullar mina dagar på, och livet känns ganska så skönt när jag tänker efter! har så mycket att vara tacksam över, men tyvärr glöms det gärna bort när mörka orosmoln drar in. Har bestämt mig för att verkligen försöka att se positivt på saker och ting, jag skadar ju bara mig själv om jag gräver ner mig. Jag ska vara, eller rättare sagt ÄR tacksam och glad över det liv jag fått och lever. Jag är tacksam över att jag är frisk och kry, att min underbara familj är friska och krya, att jag har ett jobb att gå till varje morgon som både ger livskvalitet och lön på kontot, att jag har en man som jag älskar och som älskar mig och att vi fått lov att dela våra liv med varandra, både i med och motgång. Jag är tacksam över att jag har underbara vänner som alltid finns där för mig, i vått och torrt, att jag har underbara föräldrar som jag älskar över allt annat. Jag är tacksam över att jag fått lära mig så mycket på min resa genom livet, att jag är behövd och älskad. Listan över min tacksamhet kan göras hur lång som helst, finns inga gränser.....

JAG ÄR TACKSAM FÖR LIVET!!!

Äntligen!!!

Äntligen känner jag mig bättre!!! Men vilken tid det tagit!! Helt otroligt! Igår var första dagen då jag i stort sett var helt fri från bältrosvärken. Kände bara av det lite på kvällen, men annars var det lugnt hela dagen. Så skönt! Även idag har varit en bra dag. Utsalgen har nästan försvunnit helt, är bara som en liiiiten sårskorpa på det som förut var blåsor. Dessvärre har jag insett att jag nog tyvärr kommer att få ett ärr efter utslagen. Inte kul alls! Men, men, inte mycket att göra åt.
Hade telefonkontakt med läkaren i måndags och vi kom då överens om att jag skulle vara sjukskriven veckan ut. Kändes som ett bra beslut. Det värsta som finns är att gå tillbaka och börja jobba för tidigt efter en sjukdomsoperiod. Bättre att känna sig helt återställd för att slippa bakslag.
Men jag undrar ja om inte bältrosen även satte sig på minnet!! :) "Glömde" nämligen bort att jag hade ett möte med min "hjälpande hand" i tisdags eftermiddag!! Snacka om snurrig!! Var helt övertygad om att det mötet var på onsdagen. Till mitt försvar får jag väl säga att jag under hela tisdagseftermiddagen låg däcka i migrän, men endå!! Fick ta mötet via telefonen och det kändes inget vidare, eftersom det var min sista träff med henne. Men jag vet ju att hon inte är mer än ett telefonsamtal bort om det skulle vara så att jag behöver henne. Det känns tryggt.
I söndags lyckades jag äntligen att sälja min mobil på Tradera!! Tjoho, vad glad jag blev! Fick det jag ville för den och det känns ok.
Tisdagen gick, efter att pengar satts in på mitt konto under måndagen, åt till att fixa frakt utav paketet. Valde att skicka det i en frankerad postpåse. Hoppas nu innerligt att paketet verkligen kommit fram!!! Inte hört något från köparen ännu.......
Jag var även tvungen att fylla på kylen i tisdags, för det var det ingen som gjort under helgen! ;) Var ute på HC och fixade mina ärenden, och som tack för det besväret fick jag migrän! :( Lyckades sova bort lite av huvudvärken, men kände mig ändå lite dåsig och tung i huvudet på onsdagsmorgonen.
Onsdagen tillbringade jag sedan med en mycket god vän! Vi började dagen med nybakade scones och te, fortsatte sedan med lite filmtajm, bla Ice Age 3 som vi skrattade läppen av oss till, fixade sedan lite mat till oss själva och våra kära män och avslutade sedan dagen med lite dans med flera goda vänner.
Tyvärr så lös danslusten med sin frånvaro även denna gång, men framåt kvällen lossnade det lite. När jag fick dansa min favvodans, Angel, så kändes det underbart!!  Var i vilket fall som helst en jättemysig dag och kväll.
Fick även under dagen ett telefonsamtal från en arbetskamrat och det värmde. Skönt att höra att man är lite saknad. Har oxå haft kontakt med en jobbarkompis på FB, och det är så skönt att höra att de bryr sig.

Idag har jag haft en sjusovardag!! :) Kände ingen större motivation till att göra något kreativt när vädret visade sig från sin sämsta sida i morse. Snöade som attan!! Riktigt april-väder! Tur att snön inte ligger kvar på backen ialf! Har mest slappat framför tv:n och datorn. Ganska så skönt faktiskt.......
Lite fick jag gjort ilaf.Tvättkorgen blev av med lite tvätt, men blev raskt påfylld efter byte av sängkläder!! :)

Jaha ja, det var det!! Ha det gott där ute i världen!!!

Shopping!!

Japp, då var vårens Ullaredsshopping avklarad!
I lördags, ca kl 8,00, gav vi oss iväg! 8 shoppingsugna!! Skulle från början varit 12 st, men pga diverse olika anledningar, såsom kattvaktsbrist, lägenhetsmålning och studentkryssning, så bidde vi bara 8 kvar.
Stannade till vid Brahehus för "second breakfast" och bensträckning. Drog sen vidare genom de mörka skogarna i Småland. Mamma, pappa och jag roade oss med att lösa melodikrysset, och det felade bara ETT ord när programet var slut!! :( Attans då!!
Blev vid Iasaberg ytterligare ett lite stopp för bensträckning, toalettbesök och hundrastning.
Efter Skeppshult blev det segt! Avskyr den sista vägbiten till Ullared! Kommer ju aldrig fram!!! :)
Väl framme insåg vi att det var KÖ!!! :( Betsämde oss därför för att käka lite lunch innan vi drog igång med shoppingen. Men det var banne mig lättare sagt än gjort!!! Alla hade tydligen kommit på samma tanke, samtidigt!!! :)
Tillslut fick vi ett bord på Nimos, som jag vaktade som en hök!!! Många försökte stjäla både hela bordet och stolar, men jag var bitsk!! :)
Efter ett tag lyckades vi även få maten och vi blev mätta och belåtna.
Till vår glädje var det nu inte längre kö, utan der var bara att knalla rakt in. Vårt sällskap skiljdes åt innanför dörrarna och jag träffade inte på nån utav dem förrän det var dags att gå ut!! Ja, förutom en då förstås som jag rusade förbi som hastigast!! :) Var så sablans mycket folk!!!
Trots folkmassan och att jag inte var helt ok med tanke påmin bältros, så lyckades jag plocka på mig en hel del grejer och slutnotan denna dag blev ca 1700 riskdaler. Konstaterade att det blivit dyrare att handla även på GeKås. Får inte alls lika mycket för pengarna längre.
När klockan började närma sig fyra var jag helt slut i både knopp och kropp. Checkade då ut och letade upp mor och far som blev färdiga ungefär samtidigt som jag.
Vi åkte då bort till campingen oxh checkade in i vår stuga. Bäddade iordning och plockade om alla mina varor.
Efter ca 1 timma rullade resten av sällskapet in och installerade sig i sina stugor.
Både mor och jag surfade lite på FB, men mitt nyinköpta "bredbara mobilband" funkade inte optimalt där mellan bergen, men lite fick vi sagt och gjort. :)
Framår kvällen betsälldes det pizza som vi for in till Ullared och hämtade. Bar över bord och stolar till en utav stugorna och hade där långbord!! :) Fick plats allihopa!! :) Tur dock att vi inte var 12 st, för då hade det blivit knivigt!! :D
När klockan blev runt 22,00 tackde stuga 47A för sig. Tog en välbehövlig dusch och kröp sen i säng. Mycket skönt!!
Vaknade strax innan 8,00 på söndagen och då stod frukosten på bordet! Åt i lugn och ro. Började sedan att stöka undan i stugan och for vid 9,30 tiden mot GeKås igen.
Denna dag gick jag tillsammans med mor och far och vi lyckades även idag fylla vagnen. Slutnotan denna dag blev ca 800 kronor, men till mitt försvar vill jag säga att jag även shoppade till mina arbetskamrater! :) Det jag handlade till mig själv gick väl på ca 400 kronor....... :)
Framåt tolvtiden hade vi allafått nog. Konstigt att vi lyckades sammanstråla så bra utan telefonkommunikation!! :D
Åt då lite lunch, och vid ett tiden rullade vi hemåt.
Stannade vid Vätternleden och tog en fika, sen skiljdes vi åt.
Rullade in på parkeringen hemma ca 17,45 och då var jag trött!!! Var lite jobbig trafik på hemvägen efter Jönköping.
Väl hemma så packade jag upp mina inköp. Mannen fick sina kalsonger och pikètröjor och blev nöjd.

Har haft en jättetrevlig helg och shopping med familjen. Det har blivit som en liten tradition  för oss att åka iväg på en shoppingtur till Ullared. Tror nog att det är 4:e året i rad som vi drar dit. Kommer garanterat att bli en tripp nästa vår oxå!! :)

Idag är dock kroppen mör...... Har försökt att tänka bort min värk under helgen, men idag så kröp den fram..... Bältros utslagen är nästan borta, men det gör fortfarande hemskt ont i mellan varven. Medicinen jag fått vrekar göra nytta, men ännu är jag inte uppe i maxdos, så värken kanske kommer att hänga i ett tag till. Har telefontid med läkaren i morgon bitti, får se vad hon säger då. Måste ha läkarintyg om jag ska vara hemme längre. Vi får se hur det känns imorgon.

Bilder från helgen finns på missmariafia.bilddagboken.se

Pözz till alla där ute!!! :)